Bodyboarden is een spannende watersport. Voor kinderen biedt deze activiteit niet alleen eindeloos plezier, maar het is ook een geweldige manier om vertrouwd te raken met de golven en de zee. Met één van onze bodyboards hebben jouw kids gegarandeerd de hele dag plezier op het strand.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen beginnen met bodyboarden?

Over het algemeen kunnen kinderen vanaf ongeveer 5 á 6 jaar beginnen met bodyboarden. Het is belangrijk dat kinderen de basis zwemvaardigheden onder de knie hebben en niet bang zijn in het water. Een bodyboard is pas leuk wanneer een kind geen schrik meer heeft van het water.

Moet mijn kind beschermende uitrusting dragen tijdens het bodyboarden?

Het dragen van beschermende uitrusting is sterk aanbevolen bij het bodyboarden, ook al heeft jouw kind al wel een zwemdiploma. Zwemvleugeltjes kunnen de veiligheid van je kind vergroten, vooral als ze nog niet zo zelfverzekerd zijn in het water. Op deze manier kunnen ze zich volledig focussen op het bodyboarden en kunnen ze hun zwemvaardigheden gerust eventjes vergeten.

Hoe kan ik mijn kind helpen om te leren bodyboarden?

Bodyboarden kan hartstikke spannend zijn wanneer kinderen hier voor het eerst mee aan de slag gaan. Daarom is het slim om te beginnen met oefenen in ondiep water waar de golven klein en zacht zijn. Moedig je kind aan om te oefenen met het peddelen en glijden op het board. Heeft je kind dit onder de knie? Dan kun je langzaam gaan oefenen in dieper water en met grotere golven.

Kinder bodyboard kopen? Bekijk ons assortiment!

Een bodyboard kopen voor jouw kind? Wij hebben diverse leuke kleuren, patronen en zelfs thema’s van populaire tekenfilmfiguren zoals dit PAW Patrol bodyboard. Neem snel een kijkje in ons assortiment en zoek een leuk bord uit voor jouw kind.

Bodyboarden is een geweldige manier voor kinderen om vertrouwen in het water te ontwikkelen. Dus laat je kind de golven trotseren, hun balans vinden en zich onderdompelen in het spannende bodyboarden. Het ultieme wateravontuur wacht op hen!

Share

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *